Stamboeknieuws dekbewijzen

Handleiding  ” Digitaal  kantoor ”

  1. Vraag via mail op het BEV secretariaat uw wachtwoord aan. Doe dit enkel via het mailadres dat uzelf zal gebruiken voor verdere afwerking van dekbewijzen en veulenadministratie.  Dit mailadres wordt namelijk uw gebruikersnaam, nadat het BEV secretariaat dit heeft geverifieerd en eventueel in ons systeem is gewijzigd.
  2. Ga naar http://vcp.falcooonline.com (let op de drie o’s)
  3. Via Inlog-scherm vult u uw gebruikersnaam in (uw mailadres dus) en het wachtwoord dat u van ons per mail ontvangt. Opgelet het wachtwoord is hoofdletter gevoelig.
  4. Bij administratie kan u uw gegevens bekijken en/of wijzigen.
  5. In het scherm uw paarden kan u :  A. Paarden op uw naam : kijken welke dieren op uw naam in het stamboek en databank gekend zijn. Klikt u op de naam van het dier kan u de specifieke gegevens van uw dier bekijken.  In het scherm met de specifieke gegevens van uw dier kan u ook het afstammingsdocument bekijken van dit dier.  Let op deze overgang kan een 30 seconden duren. Ziet u een geel sterretjes verschijnen duw dan eerst op de shifttoets en hou deze ingedrukt, ga vervolgens met de cursor op de toets afstammingsdocument en klik met de linker muistoets.  Dit systeem van werken zal u dan ook meermaals tegen komen binnen dit programma.  en/of B. Stallijst bekijken en afdrukken. Hier ziet u weerom al de dieren die op uw naam staan.
  6. Invoeren van veulens kan pas gebruikt worden nadat er een digitaal dekbewijs voor dit veulen is afgewerkt. Dit deel stellen we later voor.  Idem voor ingevoerde veulens.
  7. Via opzoeken paarden kan u van alle mogelijke ezels uit ons stamboek de gegevens opzoeken.
  8. Inteeltberekening en paringsadvies is nog niet actief.

Tot slot nog volgende :

Indien de hengst, de hengstenhouder of de merriehouder niet in orde is met de geldende regels (betalingen ledenbijdrage, DNA hengst, ….) zal het secretariaat op elk moment de digitale aangifte kunnen onderbreken.